ANALISIS PENERAPAN PSAK NO. 45

Endra Julianto, Nurita Affan, Ferry Diyanti
2018 Jurnal Manajemen (Samarinda)  
Tujuan sinau iki yaiku kanggo njupuk gambaran babagan sistem rekaman ing kawicaksanan akuntansi lan pelaporan finansial sing diterapake dening Yayasan Al-Ma'ruf Samarinda lan kanggo nganalisis cara proses akuntansi nyusun laporan keuangan entitas sing dipelajari , lan dibandhingake karo pranata-pranata miturut Statement of Financial Accounting Standards (SFAS) No. 45 babagan Financial Reporting Nonprofits. Ing panliten iki, panulis nglakokake analisis kanthi ngumpulake data, nggabungake,
more » ... sis lan nganalisa supaya bisa gawé kesimpulan bab gambaran nyata, banjur mbandhingake karo SFAS No. 45. Panaliten iki minangka panaliten kualitatif deskriptif. Kanggo njupuk data sing relevan, penulis nggunakake teknik ngumpulake data liwat dokumentasi lan wawancara. Asil saka panliten iki nuduhake yen laporan keuangan sing isih digawé dening saben Badan Eksekutif digawé saka kegiatan masjid, Pendidikan lan Bisnis sing diasilake dening Yayasan Al-Ma'ruf Samarinda, mung minangka bentuk laporan pendapatan lan pengeluaran lan ora digabungake. Laporan Keuangan. Yayasan kasebut uga ora nganakake penilaian aset lan pitungan depresiasi aset tetep, supaya nilai aset tetep ora nunjuk nilai nyata. Laporan keuangan kasebut diadopsi dening Yayasan Al-Ma'ruf, ora miturut Statement of Financial Accounting Standards (SFAS) No. 45 sing kalebu Statement of Position Financial, Statement Activities, Cash Flows and Notes to Financial Statements.Kata Kunci: Laporan Keuangan, SFAS No. 45, Organisasi Nirlaba
doi:10.29264/jmmn.v9i2.2474 fatcat:tattetfg4bfflavbbgxi3xdbui