Ressenya d'Etnopoètica i territori: unitat i diversitat, de Dari Escandell i M. Jesús Francés (ed.) (Arxiu de tradicions de l'Alguer, Dolianova, 2011, 152 pàgines)

Maria Melià Maimó
2011 ÍTACA Revista de Filologia  
n aquesta última publicació, el Grup d'Estudis Etnopoètics de la Societat de Llengua i Literatura de l'IEC arreplega les intervencions de la seva VII Trobada, que es va fer a Eivissa, i que es marcà com a objectiu «aprofundir en l'estudi dels possibles vincles, lligams i nexes d'unió cultural, així com en les possibles genuïnitats, dins de la tradició popular dels territoris de cultura catalana», en paraules dels curadors Dari Escandell i M. Jesús Francés (p. 7). Amb aquesta idea vertebradora,
more » ... idea vertebradora, els estudis -que es presenten sense cap ordre determinat i que es dediquen a diferents gèneres etnopoètics, tot i que hi ha una preferència pel narratiu-, solen lligar-se a un personatge o a un fenomen d'un territori concret que, en determinats casos, es relaciona amb pràctiques culturals d'altres indrets, siguin del nostre àmbit cultural, siguin de l'estranger.
doi:10.14198/itaca2011.2.14 fatcat:2llf7zcxgbahnefu4fchukbqge